10. 08. 2021 - 14: 25
Modstanden forsvinder dog typisk efter tre år, viser erfaringer fra gymnasier, der har forsøgt at få eleverne til at drikke mindre alkohol.

Sommerferien går på hæld for landets gymnasieelever. Snart vender de tilbage til skolestart med introforløb, fester og studieture, hvor der sædvanligvis vil være masser af alkohol.

Men sådan behøver det ikke at være.

Gymnasier kan nemlig vælge at stramme alkoholpolitikken på gymnasiet og arbejde på at reducere elevernes alkoholindtag. De skal i så fald være forberedte på, at det kan være en upopulær beslutning, som kan møde modstand, ikke kun fra eleverne, men også fra ledelse, lærere og forældre – i hvert fald i de første par år.

23. 07. 2021 - 11: 13
Danskere griber oftere ud efter alkoholfri øl i supermarkedet: Salget er fordoblet siden 2013

Når danskere skal nyde en kold øl i sommervarmen, er flere og flere tilbøjelige til at knappe en alkoholfri en op.

Salget af alkoholfrie øl er fordoblet hos supermarkedskoncernen Coop i perioden fra 2013-2020.

Det fortæller Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør hos supermarkedskoncernen, der blandt andet står bag Irma, SuperBrugsen-, Fakta- og Kvickly-butikkerne, til Ritzau.

7. 07. 2021 - 10: 28

I Faxe Kommune passer vi godt på borgerne og følger naturligvis regeringens forskellige anbefalinger/anvisninger. Vi har nedsat en krisestab, som følger situationen nøje og tager de nødvendige initiativer og beslutninger, som situationen kræver. Du kan læse meget mere om Corona-beredskab på https://politi.dk/corona/ og på kommunens hjemmeside: https://www.faxekommune.dk/

7. 07. 2021 - 09: 53
Der er sket et mindre fald i antallet af dødsfald relateret til narkotika fra 2019 til 2020, men overordnet er der tale om et stabilt niveau gennem de seneste mange år, viser ny rapport fra Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen lancerer samtidig et nyt stofsite, der skal give et overblik over stofferne på markedet og advare om nye og særligt stærke og farlige stoffer.

I 2020 mistede 256 personer i Danmark livet som følge af narkotika. Antallet af narkotikarelaterede dødsfald ligger dermed på et relativt stabilt niveau sammenlignet med tidligere år, hvor der var 256 dødsfald i 2017 og 2018 og 268 dødsfald i 2019.

Ud af de 256 dødsfald i 2020 skyldtes 189 af dem forgiftninger med ét eller flere stoffer, mens de resterende 67 dødsfald skyldtes anden form for narkotikarelateret død - for eksempel anden ulykke end forgiftning, sygdom eller en ukendt dødsårsag.

COVID-19 pandemien har ikke påvirket stofmarkedet

7. 07. 2021 - 09: 46

Et behandlingsforløb bliver skræddersyet til dig og din situation. For to mennesker er ikke ens. Vi drikker eller bruger rusmidler af forskellige grunde, og måden, vi gør det på, er forskellig. Behandlingsforløbet kan bestå af undervisning, samtaler med behandlere, gruppesamtaler med andre i samme situation som dig, skriftlige opgaver og eventuelt behandling med medicin. Tidspunktet for behandling kan tilpasses din situation.

Få en uforpligtende snak med Faxe Rusmiddelcenter på 5620 2720 eller send en mail til rus@faxekommune.dk.

Respektkampagne 2019: Sådan spotter du tegnene på et alkoholproblem
7. 07. 2021 - 09: 37
Sundhedsstyrelsen, Danske Gymnasier og Danske Erhvervsskoler og -gymnasier har sendt en fælles appel til landets gymnasier og erhvervsskoler om at bidrage til at skabe en festkultur, som flere unge føler sig hjemme i.

Danske unge drikker mest alkohol, og begynder at drikke alkohol tidligt, sammenlignet med andre unge i Europa. Derfor vil Sundhedsstyrelsen, Danske Gymnasier og Danske Erhvervsskoler og –gymnasier opfordre landets ungdomsuddannelser til at sætte en ny standard for festkulturen i de kommende skoleår.

17. 03. 2020 - 11: 45

FAKTAARK

Det er vigtigt at have fokus på indtaget af alkohol som ældre. Der følger nemlig større risiko for skader og sygdom med.

DEMENS - Et mangeårigt overforbrug af alkohol øger risikoen for udviklingen af demens.

MEDICIN - Ældre er ofte i behandling med medicin, hvor virkningen kan blive forstærket eller reduceret ved alkoholindtag.

5. 03. 2020 - 13: 00

- og de drikker mere alkohol...

Fra 2014 til 2019 er andelen af unge, som drikker alkohol hver uge, steget fra 19,7 % til 25,6 %. Andelen af unge, som har taget kokain er steget fra 1,6 til 3 %. Samtidig trives flere unge dårligt. De oplyser, at de føler sig ensomme, har prøvet at skade sig selv og haft selvmordstanker. Især unge kvinder er ramt af disse indadvendte trivselsproblemer.

2. 03. 2020 - 14: 30

I Danmark har alle borgere med et alkoholproblem ret til gratis behandling. Behandlingsforløbene varierer, og det kan være svært at gennemskue, hvilken behandlingsform der fungerer bedst for den enkelte. Alkohol & Samfund har samlet forskning og fakta om forskellige former for alkoholbehandling og deres effekt - læs med herunder.

28. 02. 2020 - 10: 00

Pårørende til en der drikker eller bruger andre former for rusmidler - få hjælp som passer til din situation

Alle i en familie kan være med til at ændre et alkohol- eller rusmiddelproblem. Som pårørende kan du være fanget i et net af oplevelser med din mand, voksne barn eller nærmeste, der drikker for meget eller bruger rusmidler. Du kan derfor søge hjælp til at håndtere den svære situation. Når pårørende modtager hjælp, sker der ofte noget i resten af familien. Den hjælp, du modtager, kan sprede ringe i vandet og motivere din nærmeste til også at opsøge hjælp.