Nyheder

Teaterdokumentaren Ultimatum
2. 09. 2019 - 08: 20

Nu får du igen muligheden for at opleve den gratis teaterdokumentar, der både rører, rammer og ryster.

”Jeg tømte mine egne børns sparebøsser og hævede deres børneopsparing. Jeg kunne ikke engang glæde mig sammen med mine børn til juleaften. Det eneste, jeg gik op i, var at komme på lokum og tage en bane kokain.” Sådan fortæller Henrik Halby, der stoppede sit misbrug af alkohol og hårde stoffer for 15 år siden.

Klar til et pust?
8. 07. 2019 - 10: 15

Nu er det sommer - med grillhygge, strandture, by- og havnefester, hvor der ofte er anledning til at nyde alkohol.

Desværre er der stadig for mange, der sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille.

Og vidste du for eksempel, at hver 5. dødsulykke i trafikken skyldes alkohol?

Svigt af børn i Danmark
2. 05. 2019 - 14: 30

I gennemsnit oplever ét barn i hver klasse, at de voksne i hjemmet drikker for meget. Det viser en undersøgelse fra Børns Vilkår fra 2019 blandt børn i 5. og 8. klasse. Undersøgelsen viser, at børn, der angiver, at der er alkoholproblemer i hjemmet, trives dårligere både fysisk og psykisk end deres jævnaldrende. De har væsentligt oftere end andre børn hovedpine og mavepine og oplever oftere svimmelhed og at være kede af det, irritable, nervøse eller at have svært ved at falde i søvn. 15 pct. af børn med alkoholproblemer i hjemmet føler sig tit eller meget tit ensomme.

Det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem
23. 04. 2019 - 15: 00

Årets respektkampagne er nu slut. Men vi holder ikke op med at stå til rådighed, hvis du er begyndt at kigge lidt dybt i flasken. Rusmiddelcentret ved Faxe Sundhedscenter er altid parat til at tage en snak med dig - helt uforpligtende - hvis du gerne vil vide, hvad centret kan gøre for dig. Kontakt Rusmiddelcentret på 50 20 27 20 eller læs mere på denne side. 

I videoen herunder kan du møde Klaus, der arbejder på Rusmiddelcentret og altid står klar til at tage en snak med dig. 

Respektkampagne 2019: Sådan spotter du tegnene på et alkoholproblem
2. 04. 2019 - 12: 45

Seks tegn på, at du har et problem med alkohol

  1. Du oplever fysisk eller psykisk at trænge til alkohol
  2. Du har svært ved at stoppe efter få genstande, helt holde op med at drikke eller at nedsætte dit forbrug
  3. Du har symptomer på abstinenser (uro, rastløshed, hjertebanken, svedeture), som holder op, når du drikker
  4. Dit forbrug stiger over en længere periode, og du kan tåle mere, før du føler dig påvirket
Det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem
15. 03. 2019 - 06: 00

Respekt! 66-årige Kim henvendte sig til rusmiddelcentret i Faxe for at komme i alkoholbehandling. Han arbejdede i mange år i den hektiske mediebranche som journalist og kommunikationsrådgiver. Det betød afslapning med madlavning hjemme i køkkenet. Og rødvin. Alt for meget rødvin, opdagede han. Du kan også gøre som Kim. Ring til Rusmiddelcentret på telefon 5620 2720. Her kan man begynde med en anonym, uforpligtende snak, og man kan høre om de muligheder for alkoholbehandling, konsulenterne kan tilbyde.

Det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem
4. 03. 2019 - 08: 30


Faxe Kommune skønner, at op mod 3.500 borgere kigger lidt for dybt i flasken. Derfor bakker kommunen op om årets Respektkampagne, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag. I 6 uger fra mandag den 4. marts og hen over påsken i april bliver der på landsplan sat fokus på alkoholmisbrug, når den årlige Respektkampagne løber af stablen.

Lokal temadag: UNG RUS
Lokal temadag: UNG RUS
Lokal temadag: UNG RUS
27. 02. 2019 - 12: 00

På baggrund af deltagelse i projekt UNG RUS ved Socialstyrelsen inviterede Rusmiddelcenter Faxe til temadag den 26. februar 2019. Vi takker for deltagelsen til Familiehuset, Ungdomsskolen, SSP, Socialcentret, Specialiseret Indsats, Handicap & Psykiatri, UngeVejen samt UU.

Dagen resulterede i mange gode og faglige drøftelser, der har frembragt idéer til videre tiltag og initiativer. Se sammendraget herunder, hvor du også finder programmet og oplæggene for dagen.

Projektperioden afsluttes den 26. marts, hvorefter de nye tiltag får vinger i Faxe Kommune.

5. 12. 2018 - 10: 00

I den stærke teaterdokumentar står Henrik og Julie  Halby – far og datter – på scenen sammen for at fortælle den hudløst ærlige beretning om et liv og en familie, der gik i stykker. Men også en familie, der har fundet livet og hinanden igen. Her er ingen fiktion, men den usminkede virkelighed sat på scenen. Det er Holbæk Teater, der står bag teaterdokumentaren. 

Se også her: https://het.dk/ultimatum-turne/