30. 07. 2020 - 15: 25

I Faxe Kommune passer vi godt på borgerne og følger naturligvis regeringens forskellige anbefalinger/anvisninger. Vi har nedsat en krisestab, som følger situationen nøje og tager de nødvendige initiativer og beslutninger, som situationen kræver. Du kan læse meget mere om Corona-beredskab på https://politi.dk/corona/ og på kommunens hjemmeside: https://www.faxekommune.dk/

I Rusmiddelcentret betyder det, at vi har taget følgende forholdsregler:

25. 03. 2020 - 15: 45

For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.

23. 03. 2020 - 12: 00

For rigtig mange danskere ser hverdagen noget anderledes ud, end den plejer, i disse dage.

Når man f.eks. ikke behøver at holde sig ædru for at gå på arbejde, kan det være svært at holde sig fra at drikke alkohol fra morgenstunden eller i løbet af dagen.

Derfor har vi samlet fire gode råd til, hvordan du kan kontrollere dit alkoholforbrug:

17. 03. 2020 - 11: 45

FAKTAARK

Det er vigtigt at have fokus på indtaget af alkohol som ældre. Der følger nemlig større risiko for skader og sygdom med.

DEMENS - Et mangeårigt overforbrug af alkohol øger risikoen for udviklingen af demens.

MEDICIN - Ældre er ofte i behandling med medicin, hvor virkningen kan blive forstærket eller reduceret ved alkoholindtag.

11. 03. 2020 - 11: 00

Et behandlingsforløb bliver skræddersyet til dig og din situation. For to mennesker er ikke ens. Vi drikker eller bruger rusmidler af forskellige grunde, og måden, vi gør det på, er forskellig. Behandlingsforløbet kan bestå af undervisning, samtaler med behandlere, gruppesamtaler med andre i samme situation som dig, skriftlige opgaver og eventuelt behandling med medicin. Tidspunktet for behandling kan tilpasses din situation.

Få en uforpligtende snak med Faxe Rusmiddelcenter på 5620 2720 eller send en mail til rus@faxekommune.dk.

5. 03. 2020 - 13: 00

- og de drikker mere alkohol...

Fra 2014 til 2019 er andelen af unge, som drikker alkohol hver uge, steget fra 19,7 % til 25,6 %. Andelen af unge, som har taget kokain er steget fra 1,6 til 3 %. Samtidig trives flere unge dårligt. De oplyser, at de føler sig ensomme, har prøvet at skade sig selv og haft selvmordstanker. Især unge kvinder er ramt af disse indadvendte trivselsproblemer.

2. 03. 2020 - 14: 30

I Danmark har alle borgere med et alkoholproblem ret til gratis behandling. Behandlingsforløbene varierer, og det kan være svært at gennemskue, hvilken behandlingsform der fungerer bedst for den enkelte. Alkohol & Samfund har samlet forskning og fakta om forskellige former for alkoholbehandling og deres effekt - læs med herunder.

28. 02. 2020 - 10: 00

Pårørende til en der drikker eller bruger andre former for rusmidler - få hjælp som passer til din situation

Alle i en familie kan være med til at ændre et alkohol- eller rusmiddelproblem. Som pårørende kan du være fanget i et net af oplevelser med din mand, voksne barn eller nærmeste, der drikker for meget eller bruger rusmidler. Du kan derfor søge hjælp til at håndtere den svære situation. Når pårørende modtager hjælp, sker der ofte noget i resten af familien. Den hjælp, du modtager, kan sprede ringe i vandet og motivere din nærmeste til også at opsøge hjælp.

26. 02. 2020 - 10: 30

I Rusmiddelcentret tilbyder vi også forløb til pårørende til mennesker med enten et stof- eller alkoholproblem. Mange af dem oplever, at det kan være svært at italesætte problemet - derfor har vi samlet seks gode råd til, hvordan du kan gribe samtalen an.

10. 02. 2020 - 13: 15

Så meget ren alkohol bliver der drukket i gennemsnit pr. indbygger over 15 år i de nordiske lande:

• Norge: 6 liter
  • Sverige: 7,1 liter
  • Island: 7,7 liter
  • Finland: 8,4 liter
  • Danmark: 9,1 liter

På et år ryger der i gennemsnit 9,1 liter ren alkohol indenbords per indbygger over 15 år her i landet. Det svarer til, at alle over 15 år i gennemsnit drikker otte flasker vin eller to-tre flasker snaps om måneden. Man skønner dog, at ca. 20 % af den voksne befolkning drikker over halvdelen af det samlede danske forbrug.